Месец след  обявената кампания “Говори потребителя от фондация “За достъпна

...
Месец след  обявената кампания “Говори потребителя от фондация “За достъпна
Коментари Харесай

“За достъпна и качествена храна”: Едно от 10 млека тип UHT подвежда сериозно потребителите

Месец след  обявената акция “Говори потребителя ” от фондация “За налична и качествена храна ” и медията “Любословие ”, както и в сходство с поетия от фондацията  ангажимент към Българска организация по сигурност на храните и потребителите да се наблюдава трендовете за опазване качествените индикатори на храните на българския пазар осъществя първи тест на пресни и кисели млека и сезира способените органи.

Фондацията обяави резултатите от първото проучване, което е обвързвано с качествените индикатори на определени, на инцидентен принцип, млечни артикули от комерсиалната мрежа. Самото проучване е направено в сертифицирана лаборатория като обгръща осем марки пресни UHT млека, едно пастьоризирано и осем кисели млека, от които две сертифицирани по БДС стандарт. Резултатите демонстрират, че в изследваните млека не се съдържат рискови за здраве на потребителите нездравословни вещесва от типа алфатоксини.  

Искаме да подчертаваме, че във връзка с маслеността имаме объркващ резултат за едно от пресните млека с сензитивно разминаване на стойностите от етикета. Смятаме, че потребителите не трябва да бъдат подвеждани за тези индикатори. Паралелно с Вас ще осведомяваме и комерсиалната верига, от която е закупено млякото,.

В качеството ни на посредници, мощно се надяваме, да получим поддръжката Ви и да бъдем включени в инспекциите, провеждани от БАБХ, на обекти, предлагащи разнообразни хранителни артикули и на производителите на тези артикули, за  да се подсигурява още по-голяма гласност и воля за партньорство сред Фондацията, Министерството, БАБХ, КЗП всички организации, натоварени с функционалностите да закрилят потребителя.

Фондацията благодари на Министерството на земеделието, храните и горите  и на заместител - министър Неделев, Българска организация по сигурност на храните и Комисия за отбрана на потребителите за съпричастността към нашите начинания и учредяването ни, разгласи Д-р Андрей Велчев, председата на УС на Фондация за налична и качествена храна.

Видео от кино лентата Пътят на млякото и връчването на сигналите в способени институции:
--> --> --> -->
КоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди Напиши коментарИме:Коментар:
-->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР